Eş seçerken dikkat edilmesi gereken 10 konu!

EVLİLİK, iki insanın bir ömür boyu birlikte yaşayacağı ve sevgi, saygı, dürüstlük gibi değerler temelinde paylaşacakları bir hayatı kurma sürecidir. Şimdi gelelim 'evlenecek eş seçerken dikkat edilmesi gereken konuları gazetece.com ekibi olarak bir araya getirdik. İşte 10 değerli madde şunlar;

İNANÇLAR VE DEĞERLER
Eş seçerken, ortak değer ve inançlara sahip olmanız kesinlikle önemlidir. Çünkü değerler, ilişkinizin temelini oluşturacak ve yaşam boyu sürecek bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Şimdi öncelikle, birbirinizin hayata bakış açısı nelerdir?, ahlaki değerler ve inançlarını kesinlikle anlamaya çalışın, ortak noktaları tespit ederelk ve bir araya gelerek uyumu olarak değerlendirin.

İLETİŞİMDE KALIN
Mutlu ve sağlıklı bir evlilik için, eşler arasında açık ve dürüst iletişim kurabilme becerisi kesinlikle büyük önem taşır. Eşinizle problemleri ve duygularınızı utanmadan ve çekinmeden paylaşabileceğiniz.

GELECEK PLANLAMALARI
Eşler olarak birbirinizin gelecek planları ve hedeflerini bilmek, hayatınızı ortaklaşa kurarken doğru adımlar atmanızı sağlar. Seçimlerinizde eğitim, kariyer ve çocuk sahibi olma gibi konulardaki düşüncelerinizi paylaşarak, uyumlu bir hayat sürdürme şansınızı kesinlikle artırabilirsiniz. Bu girişimler mutlu ve sevgi dolu bir hayat sürdürmenize yardımcı olabilirsiniz.

MADDİ VE EKONOMİ HAYATI
Evliliklerde en büyük önemlerden biriside ekonomik uyumdur. Eşinizle maddi konularda anlaşabilmeli ve kesinlikle beraber kararlar almalısınız. hHayat boyunca ortak bir yaşam sürdürebilmek için uyum sağlamalısınız.

AKRABA İLE ARKADAŞLAR
Eş olarak aile ve arkadaş çevresiyle uyumlu olmanız, evlilik hayatınızda büyük bir rol oynar. Eş seçimi sırasında, aile ve arkadaşlarla ilişkilerinizi değerlendirerek, birbirinize uygun bir ortamın oluşmasını sağlamak tamamen sizlere düşüyor.

KARAKTER?
Evlilik sürecinde, eşinizin karakter özellikleri ve sizin karakteriniz arasındaki uyum da büyük önem taşır. Kişisel gelişiminize katkı sağlayarak, birlikte daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmenize yardımcı olur.

SORUMLULUK
Evlilik, aynı zamanda sorumluluklarınızın arttığı bir süreçtir. Eşinizle birlikte, ev işleri, maddi konular ve çocuklar gibi konularda sorumluluklarınızı paylaşmalı ve birbirinize destek olmalısınız. Eş seçerken, adayın sorumluluk bilincine sahip olup olmadığını değerlendirmek, evlilik hayatında karşılaşabileceğiniz zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

UNUTMAYIN Kİ..
Saygı ve sevgi evliliğin en temel taşlarından birisidir. Birbirinize duyduğunuz sevgiyi ve saygıyı kesinlikle koruyun sağlam ve mutlu bir ilişki yürütebilirsiniz.

SONUCA GELİRSEK
Evlenecek eş seçerken dikkat edilmesi gereken konular değerler ve inançlar, iletişim becerileri, gelecek planları ve hedefler, ekonomik uyum, aile ve arkadaşlarla ilişkiler, karakter uyumu, sorumluluk bilinci, saygı ve sevgi bulunmaktadır. Evlilikte uyumu sağlayabilmek ve mutluluğu yakalamak, iki tarafın da çaba ve anlayışıyla mümkündür.

Derleyen: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın