Erzincan'ın Cimin Üzümü İtalyan Üzümlerine Rakip Oluyor

Erzincan'ın tescilli Cimin üzümü, dünyaca ünlü İtalyan üzümlerine rakip oldu ve kilosu 100 TL'den satışa sunuldu. Sağlığa sayısız faydasıyla dikkat çeken bu şifa deposu, Erzincan ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yetiştirilen ve coğrafi işaret tesciline sahip olan Cimin üzümü, dünyaca ünlü İtalya’nın Toskana bölgesinde yetişen üzümlere rakip oldu. Demir eksikliğini gidermesi ve sağlık üzerindeki sayısız faydalarıyla bilinen bu şifa deposu üzüm, kilosu 100 TL'den satışa sunuluyor. Yaklaşık 10 bin dekarlık alanda yetiştirilen ve yıllık 6 bin tonun üzerinde üretimi gerçekleştirilen Cimin üzümü, Erzincan ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Erzincan Valiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Cimin üzümünün uluslararası düzeydeki rekabet gücüne vurgu yaptı.

Cimin Üzümünün Faydaları Saymakla Bitmiyor

Siyah üzümün içerdiği demir ve diğer faydalı bileşenlerle sağlık için bir şifa kaynağı olduğu biliniyor. Migren, hazımsızlık, demir eksikliği, kabızlık gibi pek çok soruna iyi gelen bu üzüm, özellikle cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumlu etkiler sağlıyor. Düzenli tüketimiyle kalp-damar sağlığını koruyor, kanser riskini azaltıyor ve sindirim sistemini destekleyerek kilo vermeye yardımcı oluyor. Göz sağlığını korumak, görme yeteneğini geliştirmek ve saçları güçlendirmek de siyah üzümün bilinen diğer faydaları arasında yer alıyor.

Erzincan Valisi'nden Cimin Üzümüne Övgü

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cimin üzümünü överek, "Bu mümbit topraklarda çocukların gülüşüyle salkımlaşan her üzüm tanesi, yarına bereket dolu bir müjde oluyor" ifadelerini kullandı. Cimin üzümü, Erzincan’ın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın