Erdoğan’dan Sosyal Medya ve Yargı Üzerine Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki törende sosyal medyanın hukuksuzluklara zemin hazırladığını belirterek, "Sosyal medya, adalet ve toplumsal barış için tehdit oluşturuyor," dedi. Erdoğan, hakim ve savcı sayısındaki artışa dikkat çekerek, yargı sistemini güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medyanın büyük bir operasyon aracı haline geldiğini belirterek, "Sosyal medyada hukuk adına birçok hukuksuzluğa imza atılıyor. Bu durum, sadece adalet kurumlarına değil, toplumun iç barışına da zarar veriyor. Bu furyanın önüne geçmeliyiz" dedi. Bu açıklamalar, geçtiğimiz haftalarda yasaklanan Instagram, Roblox, Wattpad ve Threads gibi sosyal medya uygulamalarını akıllara getirdi.

Hakim ve Savcı Sayısında Artış Erdoğan, yargı sisteminin güçlendirilmesi amacıyla hakim ve savcı sayısının artırıldığını, son 22 yılda bu sayıların 25 bine yaklaştığını ifade etti. "Yargı sistemimizin bel kemiğini oluşturan hakim ve savcılarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık," diyen Erdoğan, hakim ve savcı yardımcılarının eğitim sürelerinin uzatıldığını ve daha kapsamlı eğitim verildiğini belirtti.

Vesayet ve Darbe Uyarıları Erdoğan, 1960’tan bu yana yargının vesayet amacıyla kullanıldığını ve darbe dönemlerinde adaletin ciddi şekilde zarar gördüğünü vurguladı. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerine dikkat çekerek, "Devletimizi vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından temizlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Uyarısı Sosyal medyanın ahlaki sınırları aşarak büyük bir operasyon aracı haline geldiğini belirten Erdoğan, adaletin temel ilkelerinin bu mecralarda zedelendiğini ifade etti. "Sosyal medya magandaları adaletin reyting kurbanı edilmesine neden oluyor. Bu konuda medya ve diğer sorumluluk sahiplerinin azami dikkat göstermesi gerektiğine inanıyorum," dedi. Erdoğan, toplumsal barışın korunması ve haber alma hakkının dengeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın