Erdoğan, bir yıllık karneyi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke ekonomisinde son bir yıl içinde yaşanan gelişmeleri Cumartesi günü katılacağı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 31'inci Olağan Genel Kurulu’nda açıklayacak

Türkiye’nin; Orta Vadeli Program ve 12'inci Kalkınma Planı'yla belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ekonomiyle ilgili son bir yılda neler yaptığımızı kamuoyumuzun ve iş dünyamızın bilgisine sunacağız. Açıklanan enflasyon ve dış ticaret rakamlarıyla ilgili de kapsamlı bir değerlendirmeyi inşallah gerçekleştireceğiz. Türkiye; Orta Vadeli Program ve 12'inci Kalkınma Planı'yla belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemektedir. İşte son 1 yılda Merkez Bankamızın brüt rezervleri yaklaşık 44 milyar dolar artışla, 142 milyar doların üzerine çıktı. SIVAP hariç net rezervlerdeki artış son 1 yılda 67 milyar dolara ulaştı. Üretim, istihdam, ihracat ve kaliteli büyümeden taviz vermeden tek haneli enflasyon oranlarını mutlaka yakalayacağız. Bunun sabır, irade ve şüphesiz kararlılık gerektiren bir süreç olduğunun çok iyi farkındayız. Hükümet olarak, hedeflerimize ulaşacağımızdan en küçük bir şüphemiz bulunmuyor. Milletimizden de ekonomi programımızı sahiplenmeye ve desteklemeye devam etmesini bekliyorum. Önümüzdeki günlerde farklı toplantılarda son 1 yıldaki icraatlarımızı milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Türkiye'yi hayalleriyle buluşturmak için yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan koşturacağız.”

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın