Erdoğan, ABD’li Dev Şirketlerle Görüşecek

İngiliz gazetesi Financial Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Güvenlik Konseyi kapsamında yapacağı New York ziyaretinde ABD’nin 100 büyük şirketinden 20 yöneticisiyle görüşeceğini bildirdi.

Yatırımcıları Türkiye’ye Çekme Hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke piyasalarına yatırımcıları geri çekmek amacıyla New York’ta önemli bir toplantı düzenleyecek. Toplantı, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize ediliyor ve Eylül’ün son haftasında BM Genel Kurulu ile aynı zamana denk gelecek.

23 Eylül’de Yuvarlak Masa Toplantısı

Erdoğan, 23 Eylül’de 20 Fortune 100 ABD şirketinin yöneticileriyle bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıya Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinin de katılması bekleniyor.

Goldman Sachs ve Türk Yatırım Konferansı

Goldman Sachs, bir gün sonra Manhattan’daki merkezinde Türk yatırım konferansına ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan da konuşma yapacak.

Enerji ve Sanayi Bakanları da Katılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TAİK ve Citigroup tarafından düzenlenen görüşmelere ev sahipliği yapacak. Etkinliklerde İstanbul’daki şirketlerin yatırımcı toplantıları düzenlemesi de bekleniyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın