Engin Polat’ın Tahliyesi İçin İtiraz Reddedildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve diğer sanıkların tahliye kararına itiraz etmişti. 6 Eylül’de Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararı, Başsavcılığın itirazına rağmen geçerli kaldı.

Tahliye Kararı ve Adli Kontrol Önlemleri

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 Eylül’de yapılan duruşmada Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutuklulukta geçirdikleri süreyi ve mevcut delil durumunu dikkate alarak tahliye edilmesine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.

Başsavcılığın İtiraz Gerekçeleri

Başsavcılık, sanıkların tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde, sanıkların üzerine atılı suçların vasfı ve mevcut delillerin devamlılığına dikkat çekildi. Başsavcılık, sanıkların kaçma şüphesi ve ceza miktarları dikkate alındığında tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Ağır Ceza Mahkemesi Kararı

Başsavcılığın itirazı Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Ağır ceza mahkemesi, Başsavcılığın itirazını kabul etmeyerek Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararını onayladı.

Dosya Üst Mahkemeye Gönderildi

Başsavcılığın itirazının reddedilmesinin ardından dosya, bir üst mahkeme olan Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın