Engelsiz Ulaşım İçin Destek

"Herkes İçin Engelsiz Ulaşım" projesi kapsamında, ulaştırma ve haberleşme alanında erişilebilirliği artıran Ar-Ge projelerine 100 milyon lira destek sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Herkes İçin Engelsiz Ulaşım" temalı yeni bir çağrıyı duyurdu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile birlikte başlatılacak bu çağrı kapsamında, ulaştırma ve haberleşme alanında erişilebilirliği artırmayı hedefleyen Ar-Ge projelerine toplamda 100 milyon lira destek sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, proje başına maksimum 15 milyon lira destek verileceğini belirterek, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren firmaların başvurularını beklediklerini ifade etti. Bu çağrı ile özellikle engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştıracak projelerin destekleneceğini vurgulayan Uraloğlu, başvuruların 9 Eylül'de başlayıp 31 Ekim'de sona ereceğini açıkladı.

Uraloğlu, yerli üretimi teşvik ederek ileri teknoloji ürünlerde dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini de belirtti. Engelli bireylerin ulaşım hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla, alternatif ulaşım araçları ve acil durum uyarı sistemleri gibi projeler desteklenecek. Ayrıca, başvuruda bulunacak firmaların projelerinde en az bir akademisyenden danışmanlık alması ve projede yüksek lisans ya da lisans öğrencilerinin bursiyer olarak yer alması gerektiği belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın