Elektrikli ve Hibrit Araç İthalatında Yeni Şartlar

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğe göre, elektrikli araç ithalatına getirilen 20 servis açma şartı, hibrit ve plug-in araçları da kapsayacak şekilde genişletildi. İthalatçılar, 7 bölgede yetkili servis istasyonları kurmak zorunda kalacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, geçtiğimiz yıl elektrikli araç ithalatına getirilen 7 bölgede 20 servis açma şartına hibrit ve plug-in araçlar da dahil edildi. Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatına ilişkin düzenlemelerde değişikliğe gitti.

Yeni düzenlemeye göre, bazı elektrikli ve haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında yetkili servis zorunluluğu getirildi. İthalatçının, 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonu kurması ve bu servislerin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi gerekecek.

Ayrıca, elektrikli ve hibrit araçların bakım ve onarımından sorumlu kişiler, TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu'ndan bu araçların bakım ve onarımı için yeterlilik belgesine sahip olmalıdır. Tip onayına tabi olmayan elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında ise gümrük idareleri, TSE tarafından düzenlenen muafiyet veya kapsam dışı yazısını talep edecektir.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın