Ekonomik Kriz Pazarlarda Gramla Satışı Artırdı

Ekonomik kriz nedeniyle pazarda kilo fiyatları yerini gramla satışa bırakıyor; esnaf yüksek fiyatlardan dolayı “bir yemeklik” ve “tam yemeklik” etiketleriyle satış yapıyor.

Ekonomik kriz nedeniyle pazarlarda kilo ile satış yapmak zorlaşırken, esnaflar "bir yemeklik" ve "tam yemeklik" gibi gramla satış yapmaya başladı. Kilogram fiyatlarını gören müşterilerin kaçtığını belirten esnaf, ekonomik koşulları “içler acısı” olarak nitelendiriyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıl dönümü etkinliklerinde, "Yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler tamamen geride kalmıştır" açıklamasında bulunmuştu. Ancak, Erdoğan’ın bu sözleri, ülke genelindeki ekonomik zorlukları gözler önüne seren görüntülerle çelişiyor.

Eskişehir'deki pazarlarda, yüksek kilogram fiyatlarından kaçınan müşteriler nedeniyle, esnaf ürünleri gramla satmaya başladı. Örneğin, bamyayı 200 gramlık "bir yemeklik" olarak 30 liraya, 335 gramlık "tam yemeklik" olarak ise 50 liraya satan esnaf, kilogram fiyatını etiketlere yazmaktan çekiniyor. Karpuz gibi diğer ürünler de dilimle satılıyor ve vatandaş bu ürünlerin alım gücü düşük olduğu için pazarlık yapma yoluna gidiyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Salı Pazarı'nda esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Çakırözer, esnafın kilo fiyatını yazmaktan çekindiğini ve ürünleri gramla satmak zorunda kaldığını söyledi. Çakırözer, "Pazarda durum maalesef içler acısı" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın