Ekonomi dengeli büyüme yolunda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Bakanı Mehmet Şimşek, "Rasyonel, öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımızla ekonomimiz daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye doğru yol alıyor" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirme hedeflerde kararlı adımlarla ilerlendiğini ifade etti. Bakan Şimşek, ekonominin daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye doğru yol aldığını belirterek "İkinci yarıda daha destekleyici dış koşullar ve ılımlı yurt içi taleple birlikte bu yıl net dış talebin pozitif katkı verdiği bir büyüme öngörüyoruz" dedi.

Konulan hedeflere kararlı ve emin adımlarla yol alındığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “ Rasyonel, öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımızla ekonomimiz daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye doğru yol alıyor. Net dış talebin büyümeye katkısı 5 çeyreğin ardından 1,6 puanla pozitif gerçekleşti. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı son 44 çeyreğin en düşük seviyesi olan yüzde 8,7’ye geriledi. İkinci yarıda daha destekleyici dış koşullar ve ılımlı yurt içi taleple birlikte bu yıl net dış talebin pozitif katkı verdiği bir büyüme öngörüyoruz. Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli ölçüde katkı sağlayacak." Görüşüne yer verdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın