Ek Kontenjan Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Üniversiteye ek kontenjan veya özel yetenekle yerleşen, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilerin merakla beklediği Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları nihayet açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR E-DEVLETTE


Üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenek ile yerleşen öğrenciler yurt başvurularını e-Devlet uygulamasına giriş yaparak öğrenebilecek. Yatay/dikey geçiş öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri de aynı yöntemle sonuçlarına ulaşabilecek.

KAYIT NE ZAMAN? KAYDIN SON GÜNÜ HANGİ GÜN?

Ek kontenjanla üniversitelere yerleşen ve yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin kayıt işlemleri 13 Ekim Pazar günü saat 23.00'a kadar devam edecek.

KAYIT ÜCRETİNİN ÖDENMESİ GEREKİYOR

Yurt başvurusunda kayıt işleminin tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi şart. Sonraki adımda ise e-Devlette bulunan taahhütnamenin imzalanması gerekiyor.

ALO GSB YARDIM HATTI

Kayıt işlemlerinde herhangi bir sorun ya da problem yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472) üzerinden yardım alabilecek.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın