Edebiyatın Kalbi Samsun’da: Hedef 555 Şair ve Yazar

Ali Kayıkçı'nın ilk olarak 1991 yılında 344 sayfa olarak yayımladığı “Samsunlu Halk Şairleri” adlı eser, geçen yıl yayımlanan 12’nci baskısında 860 sayfaya ulaştı. Bu baskıda 472 şair ve yazarın biyografisine yer verildi. Kayıkçı, eser hakkında yaptığı açıklamada, “Her yeni ismi, kültür dünyamıza katılan bir savaşçı gibi görüyoruz. Bu ansiklopedi ile genç kalemlere yer açıyoruz” dedi.

Hedef 555

Ekim 2020’de yayımlanan 10'uncu baskıda “Dörtyüz 55 İsme Doğru” alt başlığıyla bir hedef belirleyen Kayıkçı, son baskıda bu sayıyı 555’e çıkarmayı hedefledi. Kitapta, eski Samsun Valileri Zülkif Dağlı, Osman Kaymak, İbrahim Şahin, Hüseyin Aksoy ve Prof. Dr. K. Tuncer Çağlayan’ın yanı sıra Eğitimci Şair ve Yazar M. Hâlistin Kukul'un da yazıları yer alıyor.

Çağrıda bulundu

Kayıkçı, Samsunlu şair ve yazarlara seslenerek, bu esere katılmaları için çağrıda bulundu. Samsun doğumlu olmayan ancak şehirde bir dönem yaşamış ve edebi faaliyetlerde bulunmuş olanları da kapsayan bu çağrıda, yazarlar eserleri, hayat hikâyeleri ve fotoğraflarıyla katkıda bulunmaya davet edildi. Kayıkçı, “Böylece gelecek nesillere örnek bir çalışma bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın