E-Devlet’te Yeni Özellik Devrede

e-Devlet Kapısı'nda, banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekran üzerinden sorgulanabileceği yeni bir hizmet başlatıldı. Bu sistem, IBAN hatırlamadan para transferi ve ödeme yapılmasını sağlıyor.

FAST Sistemi ve KOLAS Entegre Edildi
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından duyurulan bu yenilik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde geliştirilen FAST Sistemi'nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) ile sağlanıyor. KOLAS, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgilerle ödemeleri hızlandırıyor.

İşlemler Daha Hızlı ve Kolay
KOLAS sayesinde, kullanıcılar çeşitli bankalar ve elektronik para kuruluşlarında tanımlı kolay adres bilgilerini tek bir ekran üzerinden sorgulayabiliyor. IBAN numarası hatırlama gereği ortadan kalkıyor ve para transferleri daha hızlı gerçekleştiriliyor.

Tek Ekranda Tüm Bilgiler
KOLAS ile telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, vergi numarası, yabancı kimlik numarası veya pasaport numarası gibi bilgiler hesaplarla eşleştirilip, para transferlerinde kullanılabiliyor. Bu sistem, e-Devlet Kapısı üzerinden tüm kolay adres bilgilerini tek bir ekranda kontrol etmeyi mümkün kılıyor.

E-Devlet Üzerinden Erişim
Yeni hizmete erişmek isteyenler, e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığını aratarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın