Devamsızlık Affı Yolda mı? Bakan Tekin’den Kritik Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık affı ile ilgili herhangi bir gündemlerinin bulunmadığını açıkladı. Öğrencilere devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda af beklememeleri gerektiğini belirtti.

Sınıf Anneleri Uygulamasına İzin Yok

Bakan Tekin, sınıf annesi uygulamasının neden olduğu olumsuzluklara dikkat çekti ve bu uygulamanın yürürlüğe girmeyeceğini vurguladı.

Yeni Müfredat ve Eğitim Sistemi Üzerine Bilgiler

Yeni müfredatla birlikte çocukların üzerindeki eğitim yükünün yüzde 35 oranında hafifletileceğini belirten Tekin, kademeli geçiş süreci hakkında bilgi verdi.

Okul Müdürlerinin Öğretmen Seçim Yetkisi Yok

Okul müdürlerinin öğretmen seçiminde yetkisi bulunmadığını ifade eden Tekin, bu yıl merkezi yerleştirme sisteminin devreye gireceğini söyledi.

Kayıt Ücreti Talepleri Hakkında Bilgilendirm

e Kayıt ücreti taleplerinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Tekin, yerleştirme sürecinin yazılım tabanlı parametrelerle gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özel Okul Denetimleri ve Kitap Dağıtımı

Özel okullardaki fahiş fiyat politikalarına karşı denetimlerin sürdüğünü ve Talim Terbiye Kurulu onaylı kitapların okutulacağını belirten Tekin, ders kitaplarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacağını ve ek materyallere ihtiyaç duyulmayacağını vurguladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın