DenizBank, Erzurum’da İlk Öz Tüketim GES Projesini Başlattı

DenizBank, Erzurum’da ilk öz tüketim GES projesini başlattı. Üç yeni projeyle tüm enerji ihtiyacını kendi üretimiyle karşılamayı planlıyor.

DenizBank, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji projelerine hız verdi. İlk öz tüketim Güneş Enerji Sistemi (GES) projesini Erzurum Demirciköy’de faaliyete geçiren banka, bu projeyle kendi enerjisini üretmeye başladı.

DenizBank, Erzurum Demirciköy’deki GES projesinin yanı sıra Manisa’nın Demirci, Uşak’ın Ulubey ve Konya’nın Karapınar ilçelerinde toplamda 26,47 MWp kapasiteli dört yeni GES projesi kurma planları olduğunu duyurdu. Bu projelerin 6 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Projeler, DenizBank’ın genel müdürlük binası Deniz Kule, Türkiye’deki bölge müdürlükleri, 81 ildeki şubeler ve veri merkezi dahil tüm lokasyonlarının enerji ihtiyacını karşılayacak.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye’de kendi tükettiği enerjiyi üretme anlayışıyla öz tüketim GES projesini hayata geçiren ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz," dedi. Enerji verimliliği ve çevreye katkı sağlayan bu projelerle kurumsal karbon ayak izini azaltmayı ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Ateş, bu girişimlerin Türkiye’nin enerji politikalarına uyumlu olarak maliyetleri düşürüp dışa bağımlılığı azaltacağını da vurguladı.

DenizBank, daha önce tarım sektörü, su temizliği ve kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik projeler hayata geçirmişti. Şirket, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla çevresel duyarlılığı artırmayı ve karbondioksit salınımını azaltmayı sürdürecek.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın