Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katılıyor. Detaylar şu şekilde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu önemli noktaları vurguladı:

  • Adalet Sisteminin Önemi: Erdoğan, yasama ve yargı organlarının temsilcileri ile adalet teşkilatının mensuplarını selamlayarak, törende bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Açılış töreninin hakim ve savcı yardımcıları ile ülke için hayırlı olmasını temenni etti.
  • Eğitim ve Yatırımlar: Cumhurbaşkanı, yargı sisteminin temel taşlarını oluşturan hakim ve savcıların en iyi şekilde yetiştirilmesi için gereken her türlü fedakarlığı yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirtti. Hakim ve savcı yardımcıları müessesesinin, bu anlayışın bir sonucu olduğunu vurguladı. Ayrıca, adalet akademisinin etkin eğitim anlayışıyla yenilendiğini ve güçlendirildiğini söyledi.
  • Artış ve Başarılar: Son 22 yılda hukuk eğitimi almış personel ve hakim-savcı sayısında önemli bir artış sağladıklarını belirten Erdoğan, hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasının ayrıntıları ilerleyen saatlerde duyurulacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın