Çorum Yöresel Ürünlerini YÖREX Fuarı'nda Tanıtacak

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Antalya'da düzenlenecek YÖREX Fuarı'nda Çorum'un yöresel ürünlerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtacaklarını belirtti.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 9-13 Ekim 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) öncesinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşkın, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve çeşitli kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Dağlı, Çorum'un zengin mutfağı ve yöresel ürünlerinin fuarda tanıtılacağını belirterek, “Fuar, yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Çorum'un 19 tescilli ürünü ve 39 başvuru aşamasındaki ürünü, bu organizasyonda sergilenecek. Bu ürünlerin tescillenmesi, Çorum'un kültürel mirasına katkı sağlayacak ve yerel lezzetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını mümkün kılacak” dedi.

Fuar sırasında Çorum’un yöresel ürünlerinin satışının yapılabileceğini de belirten Vali Dağlı, "Antalya'dan tüm dünyaya, Çorum'un eşsiz güzelliklerini sergileme fırsatını bulacağız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Çorum'un diğer yöresel ürünlerinin tanıtımı için de kapsamlı çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın