Çocuk Travmatolojisinde Çığır Açan Konferans

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ‘Pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ başlıklı konferans, çocuk travmatolojisi alanında önemli güncel gelişmeleri ele aldı. Etkinlik, OMÜ'nün dekanlık oditoryumunda gerçekleştirildi.

Konferansın Başlangıcı

Konferans, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter’in açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğin bilimsel sekreterliğini üstlenen Doç. Dr. İsmail Büyükceran’ın önderliğinde, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ve toplantı başkanı Prof. Dr. Yılmaz Tomak konuşmalarını sundu. İlk oturum, emekli anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Ali Birol Gülman’ın başkanlığında yapıldı.

Uzman Konuşmacılar ve Katılım

Konferans, ulusal düzeyde tanınmış uzmanları bir araya getirdi. Konuşmacılar arasında Prof. Dr. Hakan Kınık, Prof. Dr. Güney Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Bekmez, Doç. Dr. Murat Danışman, Doç. Dr. Hicabi Sezgin, Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, Doç. Dr. Osman Nuri Özyalvaç, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Keçeci, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kalkışım ve Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Yurtbay yer aldı. Ayrıca, çevre illerden yoğun bir katılım gözlendi.

Ana Tema ve Katılımcı Faydaları

Konferansın ana teması, çocuk travma vakalarına güncel yaklaşımlar oldu. Konuşmacılar, yeni tedavi protokolleri ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Etkinlik, tıp öğrencileri için de değerli bir öğrenme fırsatı sundu; vaka sunumları ve interaktif oturumlarla pratik bilgiler edinildi.

Konferansın Kapanışı

Konferans, katılımcılara sertifikaların dağıtılması ile sona erdi. Etkinlik, pediatrik travma alanında bilgi alışverişini teşvik ederek, çocuk sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmayı hedefledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın