ÇİMKO'nun 2023 Sürdürülebilirlik Raporu

ÇİMKO, çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk anlayışıyla 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak, 2053 Türkiye 'Net Sıfır' hedefi doğrultusunda belirlediği 2024 ve 2026 yıllarına yönelik hedeflerini ve ilerlemelerini duyurdu.

SANKO Holding'in önemli iştiraklerinden biri olan ÇİMKO, çevresel sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve iyi yönetim anlayışını temel alarak daha istikrarlı ve kapsayıcı bir büyüme hedefliyor. Şirket, 2023 yılına ait Sürdürülebilirlik Raporu'nda, Türkiye'nin 2053 'Net Sıfır' hedefi doğrultusunda belirlediği 2024 ve 2026 yıllarına yönelik hedefler ve ilerlemeler hakkında bilgi verdi.

ÇİMKO'nun çimento ve beton üretimindeki 30 yıllık tecrübesi, sürdürülebilirlik alanında da öncü olmasını sağlıyor. Şirket, 2023 yılında çevresel ve sosyal performansını içeren Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak, çevreye yönelik önemli yatırımlarını ve stratejilerini duyurdu.

ÇİMKO (İHA/GAZİANTEP-İHA) SANKO Holding'in lokomotif şirketlerinden ÇİMKO, gezegenin geleceğine yönelik sorumluluklarının bilinciyle, çevresel olarak sürdürülebilir, sosyal açıdan sorumlu ve iyi yönetilen kurumsal uygulamalarla daha istikrarlı ve kapsayıcı büyüme hedefliyor.

Sürdürülebilirlik Hedefleri

ÇİMKO, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve dünyadaki en iyi uygulamaları göz önünde bulundurarak, iş sağlığı ve güvenliği, biyoçeşitlilik, iklim ve çevre koruması, sürdürülebilir şehirler ve inşaat, paydaş ilişkileri ve tedarik zinciri konularında 6 ana odak belirledi. Şirket, 2026, 2034 ve 2053 yılları için iddialı sürdürülebilirlik hedefleri koydu.

Yatırımlar ve İnovasyonlar

2023 yılında çevreye yapılan toplam 80 milyon TL yatırımın yüzde 80'i alternatif yakıtlar, yüzde 9'u yenilenebilir enerji ve yüzde 11'i diğer çevresel faaliyetler için kullanıldı. ÇİMKO, fosil yakıtların yerine biyokütle bazlı alternatif yakıtlar kullanarak büyük bir tasarruf sağladı ve bu alandaki uygulamalarını genişletti. Ayrıca, güneş enerjisi yatırımlarına 55 milyon dolar harcayarak, toplamda 49 MW kurulu güce sahip 6 güneş enerjisi santralini hayata geçirdi. Şirket, bu yatırımlarını 170 MW'lık bir güneş enerjisi portföyüne ulaştırmayı hedefliyor.

Su Tasarrufu ve Klinker Kullanımı

Su tüketimini azaltmaya yönelik stratejiler geliştiren ÇİMKO, 2023 yılında kullanılan suyun yüzde 27'sini geri kazandırarak yeniden kullandı. Hazır beton üretiminde suyun yüzde 100 geri dönüşümü için projeler geliştiriliyor. Ayrıca, klinker kullanım oranını azaltma hedefiyle Ar-Ge çalışmalarını sürdüren ÇİMKO, 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 75, 2034 yılına kadar ise yüzde 70'e çekmeyi planlıyor.

Kadın İstihdamı ve Toplumsal Katkılar

ÇİMKO, kadın mühendislerin sektörde daha fazla yer almasını destekliyor. 2023 yılında kadın yönetici oranını yüzde 22'ye, kadın çalışan sayısını ise yüzde 15 artıran şirket, kadın mühendislerin üniversite öğrencilerine örnek olmasını sağlayacak projeler üzerinde çalışıyor.

ÇİMKO CEO'su Dr. Önder Kırca, şirketin sürdürülebilirlik vizyonu hakkında, “İklim değişikliğiyle mücadele ve düşük karbon salımına geçiş, iş stratejimizin merkezinde yer alıyor. Ürünlerimizin ve faaliyetlerimizin gezegen üzerindeki etkilerini yöneterek, olumlu bir değişim oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. ÇİMKO, bu stratejilerle geleceğe yönelik sorumluluklarını en üst seviyede yerine getirmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın