Cevdet Yılmaz: Emekli Maaşlarına Artış ve Enflasyon Hedefleri Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilere Yönelik Zamlar 2025'te Devam Edecek, Enflasyon Tek Haneli Hedef

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik enflasyona karşı koruyucu önlemler aldıklarını ve bütçenin imkanlarını sonuna kadar kullanarak emeklilerin yanında olduklarını belirtti. Yılmaz, 2025 yılının ocak ve temmuz dönemlerinde enflasyon gelişmelerine bağlı olarak maaş artışlarının yapılacağını ifade etti.

2024 yılı boyunca enflasyonun yüzde 41,5 seviyelerinde olmasının beklendiğini hatırlatan Yılmaz, bu yıl emekli maaşlarına enflasyon oranının iki katı kadar zam yapıldığını ve bayram ikramiyelerinin de artırıldığını vurguladı. Emeklilere yönelik sosyal imkanların genişletilmesinin devam edeceğini söyledi.

Enflasyon ve Büyüme Hedefleri

Yılmaz, Anadolu Ajansı'na verdiği söyleşide Orta Vadeli Program'ın (OVP) temel amacının enflasyonu tek haneye düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak olduğunu bildirdi. Enflasyonu düşürürken kısa vadede büyümeden fedakarlık edilebileceğini, ancak orta ve uzun vadede büyüme ve enflasyon arasında temel bir çelişki görmediğini belirtti.

Faiz ve Büyüme Stratejileri

Yılmaz, orta vadede hem enflasyonu hem de faizleri düşürmeyi amaçladıklarını, 2013'te bu hedefe ulaşıldığını anımsatarak, Türkiye'nin güçlü liderliği ve kadrolarının bu hedeflere tekrar ulaşmak için yeterli olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) araç bağımsızlığına sahip olduğunu ve enflasyon eğilimleri ile beklentilere göre karar alacağını söyledi.

Gelir Dağılımı ve Destek Politikaları

Gelir dağılımını iyileştirmenin enflasyonu düşürmekle mümkün olduğunu belirten Yılmaz, vergi ve harcamalarda dar gelirli kesimleri gözeten bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Geliri yüksek kesimlere sübvansiyon verilmemesi gerektiğini, devlet desteklerinin dar gelirli kesimlere odaklanmasının genel politikaları olacağını söyledi.

Siyasi Gündem ve Seçim Tartışmaları

Yılmaz, Türkiye'deki mevcut seçimsiz dönemin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, erken seçim tartışmalarının ve siyasi polemiklerin bu fırsatı gölgelediğini ifade etti. Bu tür söylemlerin ülkeye fayda getirmediğini düşündüğünü söyledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın