Çay Demleme Tartışması: Sıcak mı Soğuk mu?

"Menemen soğanlı mı soğansız mı?" tartışmasının ardından şimdi de "çay soğuk suyla mı sıcak suyla mı demlenir?" tartışması gündemde. Çaycılar, çayın soğuk suyla demlenmesinin daha lezzetli olduğunu savunuyor.

Kaynar Su Çayı Haşlıyor

Çaycı Şaban Göğne, evde yapılan çayların lezzetsiz olmasının nedenini, kuru çaya kaynar su eklenmesine bağlıyor. Göğne, "Kaynar su, çayın demlenmeden haşlanmasına neden oluyor. Soğuk suyla demlenen çay ise geç ısındığı için daha lezzetli olur" diyor.

Soğuk Su ile Çay Demlemenin Püf Noktaları

Soğuk suyla demlenen çayın daha geç hazır olduğunu belirten Göğne, "Soğuk suyla demlenen çay 40-45 dakikada içme kıvamına gelir. Çayın tamamen ıslanması önemli. Ayrıca sıcak suda demlenen çaylar daha çabuk bayatlıyor" diyor.

Sıcak Su ile Demlenen Çay Neden İdeal Değil?

Emrah Ekeroğlu, sıcak suyla demlenen çayın renginin ve deminin tam oturmadığını belirterek, "Sıcak suyla yapılan çayın lezzeti, rengi ve kokusu soğuk suyla demlenen çay gibi güzel olmuyor. Hızlı olmasına rağmen lezzeti yetersiz" şeklinde konuşuyor.


Evdeki Çay Neden Daha Az Lezzetli?

Teoman Özkalaycı, evde yapılan çayın dışarıda içtikleri kadar lezzetli olmadığını ifade ediyor. "Evde çayı hızlı olsun diye sıcak suyla demliyoruz ama bu, lezzeti olumsuz etkiliyor" diyor.

Dışarıda Çay İçmenin Keyfi

Ümit Pekçakır, "Çay ocaklarında içtiğimiz çay, evde demlediğimizden daha lezzetli. Çünkü dışarıda çay daha uzun sürede, yavaş yavaş demleniyor" diyerek, soğuk suyla demlemenin önemine vurgu yapıyor

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın