Canik’te 2,5 ton atık yağ toplandı

Canik ilçesinde Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda en çok bitkisel atık yağ toplayan öğrenciler, ödüllerin sahibi oldu. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı süresince ilçede 2 aşama olarak gerçekleştirilen yarışmada toplam 2 buçuk ton bitkisel atık yağ toplandı.

Türkiye Çevre Haftası nedeniyle İlçe Belediyesinin düzenlediği Canik Çevre Şenliği heyecan dolu dakikalara sahne oldu. İlçede gerçekleşen Canik 2. Dönem Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda en çok bitkisel atık yağ toplayan öğrenciler ödüllerin sahibi oldu. Yarışmada birincilik ve dereceler elde eden öğrencilere ödülleri, Başkan İbrahim Sandıkçı ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

PROJE DEVAM EDECEK

Yarışma kapsamında en çok bitkisel atık yağ toplanmasına katkı sağlayan Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu’na da ödül verildi. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı süresince, 2 aşama olarak gerçekleştirilen yarışma sonucunda toplam 2 buçuk ton bitkisel atık yağ toplandı. Canik Sıfır Atık Köyü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte geri dönüştürülebilir atıklardan üretilen kıyafetlerin sergilendiği defile ve doğa, çevre, küresel iklim değişikliği, sıfır atık, geri dönüşüm konularında farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Programa, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın