Çalışma Bakanlığı ve TİSK’ten Nitelikli İşgücü İçin İş Birliği Protokolü

Çalışma Bakanlığı ve TİSK arasında imzalanan protokolle, kadın, genç ve engelli istihdamını artırmak için mesleki eğitim ve işbaşı programlarıyla 100 bin kişilik istihdam hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ev sahipliğinde, kadın ve genç istihdamını desteklemek için "Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü" imzaladı. Bu protokolle, yeşil ve dijital dönüşüm odaklı mesleklerde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Kadın, genç ve engelli istihdamının artırılması amacıyla mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenecek. Gelecek 5 yılda TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin kişilik istihdam hedefleniyor.

"Bu Protokol Ekonomik Kalkınmayı Artıracak"

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ve TİSK ile atılan bu adımın, nitelikli işgücü oluşturmak açısından önemli olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, “Dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bir dönemde, işgücümüzü bu yeni koşullara uyumlu hale getirmeliyiz. Bu protokol, ülkemizin kalkınması ve uluslararası rekabet gücümüzü artırmada büyük katkı sağlayacak” dedi.

470 Bin Kadın İş Hayatına Katıldı

Şubat ayında başlatılan “İş Pozitif Kadın İstihdamı Programı” ile şimdiye kadar 470 bin kadının çalışma hayatına kazandırıldığını belirten Bakan Işıkhan, "Bu protokolle kadınların iş gücüne daha aktif katılmasını sağlayacağız. Her meslekte kadınların yer alması, ülke ekonomisine değerli katkılar sunacak" diye konuştu.

Engelli İstihdamına Destek

Protokolün engelli vatandaşların istihdamını artıracağını vurgulayan Bakan Işıkhan, "18 Eylül itibarıyla engelli hibe çağrısına çıkacağız. Bu yılın teması olarak otizmli bireyleri belirledik. Otizmli bireyleri istihdam edecek projeleri destekleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

100 Bin Yeni İstihdam Hedefi

Bakan Işıkhan, protokol kapsamında TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu işbirliği, ülkemizin ekonomik kalkınması ve işsizliğin azaltılması adına somut bir adım” dedi.

TİSK: Ülkemize Katkı Sağlamayı Seviyoruz

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, imza töreninde yaptığı konuşmada, TİSK olarak ülkeye katkı sağlamayı sevdiklerini belirtti ve "Mütevazi bir şekilde, ülkemize ve çalışma hayatına katkı sunmayı seviyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın