Büyükşehir Belediyesi’nden Çevre Dostu Girişim

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak amacıyla başlattığı “Çevre Anneleri” projesinde 30 gönüllü kadın belirledi. Bu gönüllüler, çevre bilincini geliştirmek ve sıfır atık farkındalığını artırmak için çeşitli çalışmalar yürütecek.

Eğitim ve Sertifikalandırma Süreci

Projeye katılmak isteyen kadın gönüllüler, sıfır atık yönetim sistemi hakkında kapsamlı bir eğitim aldı. Eğitim sürecinin ardından, katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Eğitimde ayrıca, İstiklal (Çiftlik) Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı’nın Sıfır Atık Sistemine geçirilmesi ile Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri değerlendirildi.

Çevre Anneleri'nin Görev ve Sorumlulukları

“Çevre Anneleri” projesinin temel amacı, çevre duyarlılığını artırmak ve sıfır atık yönetiminde başarılı örnekler oluşturmak. Çevre Anneleri, Büyükşehir Belediyesi koordinesinde işletmelerle birebir görüşmeler yapacak, mevcut sıfır atık yönetim süreçlerini inceleyecek, eksiklikleri tespit edecek ve çözüm önerileri sunacak. Ayrıca, işletmelere “Çevre Dostu İşletme” ünvanı kazandıracak Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi konusunda destek verecekler.

Samsun Büyükşehir Belediye'nin çevre duyarlılığı oluşturmak adına başlattığı proje kapsamındaki 'Çevre Anneleri' belli oldu. 30 çevre annesi kentte çevre bilincinin geliştirilmesi ve sıfır atık bilincinin artırılması için gönüllü çalışmalar yürütecek.

Toplumda Çevre Bilincini Yaygınlaştırma

Çevre Anneleri, çeşitli etkinliklerle toplumda çevre bilincini ve farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar yapacak. Proje, çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesini ve toplumda geniş bir çevre bilinci oluşturulmasını hedefliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın