Bunu yapmayan yolda kalır

Yeni istasyon açılışlarını bayram trafiğini dikkate alarak sahil bölgelerine yoğunlaştırdıklarını belirten Genel Müdür Tayfun Şenses "Özellikle tatil yörelerine yapılacak seyahatlerde rota üzerindeki şarj rezervasyonlarının iyi planlanması gerekiyor" dedi.

Günümüzde tüm cep telefonu uygulamalarında rezervasyon imkanı bulunduğunu belirten Şensesi” Araç sahibi önce bu uygulamalar üzerinden gideceği mesafenin kilometresini hesaplamalı. Daha sonra duracağı noktaları, 'rota planlama' bölümünden hesaplatacak. O noktalardan randevularını alacak ve seyahatine başlayacak. Artık  çoğu program kullanıcı dostu. Bizim cep telefonu uygulamamızda 'yükle', 'kendini tanımla' ve 'yönet' şeklinde üç adım var. Bizim kurduğumuz istasyonlar üzerinden en iyi rotayı çizmek mümkün. Uygulama 'zaman' ve 'kilometre" olarak nerelerde durulabileceğini belirleyip 'rezervasyon al' diyor. Rezervasyonu yaptığınızda 5 dakika bekleme zamanı var. 5 dakika geçince rezervasyonu iptal ediliyor."

Yüksek hızlı şarjlar 30 dakikayı buluyor

Şenses ayrıca araç sahiplerinin uygulama üzerinden rezervasyon yaptıkları noktaların fotoğraf ve video ile orada ne gibi hizmetler verildiğini de görebildiğini belirterek "Konaklama, alışveriş restoran gibi hizmetleri görüp ona göre de rota seçmek mümkün. Bunları bizim uygulamada görebiliyor. Yüksek hızlı şarjlar 30 dakikayı buluyor. O yüzden şarj noktasına gittiğinizde bekleme alanında neler yapacağınızı da planlayabilirsiniz. Malum bayram trafiği yoğun olacak. İyi bir planlama yapmalı. Elektrikli araç sahiplerine 'Planlama yapma vakti geldi' diyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın