Bu Kurala Uymazsanız İşsiz Kalabilirsiniz

Kayseri'de basın toplantısı düzenleyen Avukat Songül Demir, işçilerin iş yerine karşı sorumluluklarını ihlal ettiklerinde işveren tarafından sözleşmelerinin haklı gerekçelerle feshedilebileceğini belirtti. İşte detaylar...

İş Görme Borcu ve İş Yeri Düzeni

Demir, işçilerin iş görme borcu, işlerini sadakatle yerine getirme borcu ve talimatlara uyma borcu gibi sorumlulukları olduğunu ifade etti. İş yerindeki düzenin sağlanması için işçilerin belirlenen kıyafetleri giymeleri gerektiğini, aksi takdirde işverenin haklı fesih hakkını kullanabileceğini söyledi. Belirlenen kıyafetleri giymemekte ısrar eden işçilerin uyarılarına rağmen bu yükümlülükleri yerine getirmemeleri durumunda iş sözleşmesinin feshedilebileceğini belirtti.

Tazminat Taleplerinin Reddi

Demir, haklı fesih durumunda işçinin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı gibi taleplerinin kabul görmeyeceğini belirtti. İş yerindeki düzeni bozmanın, işçinin iş sözleşmesinin feshi için yeterli bir gerekçe oluşturduğunu ve bu tür durumlarda tazminat taleplerinin mahkemeler tarafından reddedildiğini ifade etti.

Emsal Yargıtay Kararı

Avukat Songül Demir, bu konuya ilişkin emsal bir Yargıtay kararına atıfta bulunarak, iş yerinde zorunlu kıyafetlerin giyilmemesi nedeniyle işverenin sözleşmeyi haklı sebeplerle feshedilebileceğini söyledi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, iş görme yükümlülüğünü yerine getirmeyen işçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi hukuka uygun bulunmuştur. Bu karar, işverenlerin benzer durumlarda haklı fesih hakkını kullanabileceklerini gösteriyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın