Bu Bölgelerde Sağanak Yağışa Hazır Olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Etkilenecek Bölgeler

Bu kapsamda Marmara Bölgesi'nin doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Artvin çevrelerinde yağış bekleniyor. Ayrıca Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacağı öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi'nde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağışların özellikle Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması nedeniyle su baskınları ve sel gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapacağı güncel uyarıları takip etmeleri önem arz ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın