Bill Gates’ten Korkutucu Öngörüler

Microsoft'un kurucusu ve ABD’li milyarder Bill Gates, verdiği röportajda, önümüzdeki 25 yıl içinde karşılaşılabilecek iki büyük felaket senaryosuna dikkat çekti. Gates, artan huzursuzluğun büyük bir savaşı tetikleyebileceğini ve başka bir pandemi yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Büyük Savaş Tehlikesi

Gates, mevcut dünya koşullarının büyük bir savaşın patlak vermesine neden olabileceğini ifade etti. Küresel huzursuzluğun ve siyasi gerilimlerin, uluslararası bir çatışmaya zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.

Pandemi Olasılığı ve Hazırlıksızlık

Gates, büyük bir savaştan kaçınılması durumunda önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandeminin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. Pandemi karşısında 2020’de yaşanan hazırlıksızlıkları hatırlatarak, gelecekteki olası sağlık krizlerine karşı daha iyi bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.

ABD'nin Liderlik Rolü ve Eleştiriler

Gates, ABD'yi eleştirerek, “Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı” dedi. Gates, 2022 yılında yayımladığı “Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz” adlı kitabında, hükümetleri pandemiye karşı yetersiz hazırlık konusunda uyarmıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın