Beklenen KAR geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son uyarıları sonrası ülkenin çeşitli bölgelerinde yılın ilk kar yağışı yaşandı.

Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde yer alan yaylalar, gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Ayrıca Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin çevresini saran 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'nda da mevsiminin ikinci kar yağışı gerçekleşti.

 

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK
Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde yer alan yaylalar, gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü.
Kentin yüksek rakımlı yaylaları, gece etkili olan kar yağışıyla birlikte kış mevsimini karşıladı. Özellikle bin 750 metre ve üzerindeki bölgelerde kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların aniden düşmesiyle sonbaharın son günlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından özellikle Zigana, Çakırgöl, Taşköprü, Kazıkbeli ve Kürtün ilçesindeki yaylalar beyaz örtüyle kaplanarak kış manzaraları sundu.
Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

AW309734_01

HAKKARİ'DE YAĞIŞ HAFTA SONUDA DEVAM EDECEK
Yüksekova'da son iki aydır başlayan soğuk hava ve ardından gelen yağışlar, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Cilo Dağı'nın yüksek kesimleri ikinci kez beyaza bürünürken, dağın bulutlarla birleşmesi ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.
İlçede hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanırken, yağışların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

KUVVETRLİ GELİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yağışlar sonrası hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Buna göre 13 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bazı bölgelerde kuvvetli sağanak yağış beklenirken bazı bölgelerde ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

SIRI KOD VERİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için sağanak uyarısında bulunarak sarı kodlu alarm verdi. Bu iller sırasıyla Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır oldu.

kar

BUGÜN YURTTA HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 6 ile 12 santigrat azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın