Başkan Yılmaz: 'Kokarca Sorunu Fındığı Tehdit Ediyor'

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, bölgede etkili olan kahverengi kokarcanın fındık üretimini tehdit ettiğini belirtti. Yılmaz, zararlının kontrol altına alınmaması durumunda büyük bir üretim kaybı yaşanabileceğini vurguladı.

Fındıkta Ekonomik Kayıp Tehlikesi

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Temel Baş ve diğer yetkililerle yapılan görüşmelerde, fındık mahsulüne zarar veren kokarca zararlısının ekonomik etkileri ele alındı. Yılmaz, fındığın korunması için kokarca zararlısıyla mücadelenin arttırılması gerektiğini ifade etti.

Mücadele İçin Toplu Seferberlik Çağrısı

Başkan Yılmaz, kokarca zararlısı ile etkili bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl da dile getirilen bu soruna karşı toplu bir seferberlik çağrısı yaptı. Yılmaz, “Kokarca zararlısına büyük oranda bir çözüm getirilmezse bölgemizin en değerli ürünü fındık tehlike altına girecektir” dedi.

ÇTB Yönetim Kurulu Üyeleri de Ziyaretlerde Bulundu

Ziyaretlerde ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar ve diğer meclis üyeleri de hazır bulundu. Çarşamba’daki fındık üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için ortak çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın