Balıkçılık Sezonunda Hamsi Avcılığına Sınırlama Geldi

Genel balıkçılık av sezonu kapsamında, 1 Eylül 2024 - 14 Nisan 2025 tarihleri arasında hamsi avcılığı için kota uygulaması getirildi. Tarımsal Üretim Planlama Programı çerçevesinde uygulanacak olan bu kota, deniz kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla düzenlendi.

Toplam Kota Miktarı 400 Bin Ton

Hamsi avcılığı için belirlenen toplam kota miktarı 400 bin ton olarak belirlendi. Bu kota, avcılık faaliyetlerinin deniz ekosistemine zarar vermeden yürütülmesini amaçlıyor.

Gemi Sahipleri İçin Son Başvuru Tarihi: 6 Eylül 2024

Kota dağıtımı, balıkçı gemilerinin av araçları ve tekne boylarına göre yapılacak. 12 metre ve üzeri balıkçı gemisi ruhsatına sahip tekneler, bu kotadan yararlanmak için başvuruda bulunabilecek. Gemi sahiplerinin, 6 Eylül 2024 tarihine kadar gerekli başvuruları tamamlamaları gerekiyor.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tarımsal Üretim Planlama Programı kapsamında getirilen hamsi avcılığı kotasına, belirtilen tarihler arasında başvuru yapılması gerektiğini" vurguladı. Kota uygulamasının deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılık faaliyetlerinin sağlanması amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın