Bakan Uraloğlu'ndan Çağrı Cihazlarıyla İlgili Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de çağrı cihazlarının yaygın kullanılmadığını ve bu nedenle bir risk bulunmadığını belirtti. Lübnan’daki patlamaların iki senaryoya dayandığını ifade eden Uraloğlu, siber güvenlik konusunda ülkenin güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’daki çağrı cihazı patlamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye'de çağrı cihazlarının yaygın kullanılmadığını belirten Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazlarıyla ilgili bir risk bulunmuyor" dedi.

Uraloğlu, patlamaların iki olası senaryoya işaret ettiğini söyledi. Birinci ihtimal, çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirilmiş olabileceği, ikinci ihtimal ise bataryaların sinyallerle kısa devreye sokularak patlatılması olduğunu ifade etti. Ancak, ölümcül sonuçlar yaşanmamış olması nedeniyle birinci ihtimalin daha olası olduğunu belirtti.

Siber güvenlik konusunda da değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, Türkiye'nin siber saldırılara karşı güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olduğunu ve günlük olarak 400'ün üzerinde saldırıyı engellediklerini söyledi. "Siber güvenlikte dünya çapında ilk 10 ülke arasındayız. Endişe edecek bir durum yok, ancak yapmamız gereken çok şey var" dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın