Bakan Uraloğlu Kore’de Toplantılara Katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 kapsamında Kore Cumhuriyeti'ni ziyaret etti. İşte detaylar...

Dev Projeler ve İş Birlikleri

Görüşmede, Türkiye'deki büyük projeler için Koreli firmalarla yürütülen iş birlikleri ele alındı. Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi gibi projelerin yanı sıra, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı ve deniz taşımacılığı anlaşmaları üzerinde durulduğunu belirtti. Ayrıca, Kore'nin finansman desteğiyle projelerde ciddi aşamalar kaydedildiğini vurguladı.

Sivil Havacılık ve Yeni Uçuş Seferleri

Sivil havacılık alanında, Türkiye ile Busan arasında yeni uçak seferleri eklenmesi planlanıyor. Şu anda haftalık 11 frekans uçuş bulunan Seul hattının 21'e çıkarılması ve Busan'a 7 yeni sefer eklenmesi için karşılıklı görüşmeler yapıldığını belirten Uraloğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin önemine dikkat çekti.

Demiryolu ve Hızlı Tren Projeleri

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin yüksek hızlı demiryolu projeleri üzerinde de durdu. Şu anda 2 bin 251 kilometre olan hızlı tren hattının 5 bin kilometreye çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, 350 kilometre hızla seyahat edebilecek bir demiryolu projesi üzerinde çalışıldığını ve Koreli yetkililerin bu projeye büyük ilgi gösterdiğini aktardı.

Denizcilik ve Uluslararası İş Birlikleri

Denizcilik alanında Türkiye ve Kore arasında taslak bir deniz taşımacılığı anlaşması üzerinde müzakerelerin sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, bu konuda önemli ilerlemeler kaydedilebileceğini söyledi. Ayrıca, Ukrayna’nın yeniden inşasında Türk firmalarının aktif rol aldığını ve Kore ile iş birliği fırsatlarını değerlendirebileceklerini belirtti.

Gelecek Planları ve Davetler

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de yapılacak 2’nci nükleer enerji santrali konusunda da Kore ile iş birliği yapılabileceğini vurguladı. Koreli mevkidaşına teşekkür eden Uraloğlu, Park Sangwoo’yu 15-18 Ekim’de gerçekleştirilecek Uluslararası Yol Federasyonu Kongresi’ne davet etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın