Bakan Uraloğlu, Kore Şehitlerini Andı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güney Kore’nin Busan şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Anıt Mezarlığı’nı ziyaret etti. Bu ziyaret, Kore Savaşı sırasında şehit düşen Türk askerlerini anmak amacıyla gerçekleştirildi. Bakan Uraloğlu, şehitlerin yattığı mezarlıkta çelenk bırakarak, kabirlere tek tek çiçek koydu ve yetkililerden bilgi aldı.

Kişisel Bağ ve Anlamlı Ziyaret

Bakan Uraloğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kore Savaşı'nda ailesinden bir gazinin bulunduğunu belirterek, “Dayım İsmail Köroğlu burada savaştı ve gazi oldu. Bu ziyaret, hem şehitlerimizi anmak hem de iki millet arasındaki kardeşliği bir kez daha hatırlamak açısından benim için çok anlamlı” dedi. Ayrıca, “Burada yatan şehitlerimiz, iki ülke arasındaki ebedi kardeşliğin simgesi olarak her zaman hatırlanacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Uluslararası Barışa Katkısı

Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararası alanda barış ve mazlumlara olan desteğine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki dayanışmanın köklü ve kalıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, “Kore Savaşı’na katılmamız sadece askeri destek değil, iki milletin güçlü dostluğunun ve dayanışmasının en somut göstergesidir” dedi. Bakan, şehitlerin fedakarlığının gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Makamları yüksek olsun” temennisinde bulundu.

Anı Defterine Yazılan Mesaj

Ziyaretin devamında Bakan Uraloğlu, Birleşmiş Milletler Anıt Müzesi’ni gezdi ve şehitlerin hatırasına hürmeten anı defterini imzaladı. Deftere yazdığı mesajda, “Aziz Şehitlerimiz, Koreli kardeşlerimiz için yaklaşık 10 bin kilometre mesafeden gelerek burada şehit oldunuz. Rabbim makamınızı yüksek eylesin. Türk’ün kahramanlığını burada da gösterdiniz. Dayım İsmail Köroğlu da burada savaştı. Allah rahmet etsin. Türk-Kore kardeşliğinin daim olması temennisiyle şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın