Bakan Uraloğlu: Bursa ile Ankara Arası 2 Saat 15 Dakika Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı incelemelerde, projenin 2025 yılında tamamlanacağını duyurdu.

Seyahat Süresi 2 Saat 15 Dakika
Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankara'dan Bursa'ya seyahat süresinin sadece 2 saat 15 dakika olacağını belirtti.

Proje Detayları
Osmaneli’nden Bandırma’ya kadar uzanacak toplam 201 kilometrelik hattın ilk etabında, Bursa’ya kadar olan 106 kilometrelik kesimdeki idari sorunların çözüldüğünü vurguladı.

İnşaat Sürecindeki İlerleme
Ray döşeme çalışmalarının yüzde 20-30 seviyelerine ulaştığını ve tünellerin tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, projenin zorluklarına rağmen 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

Geniş Bağlantılar
Uraloğlu, projenin sadece Bursa ile Ankara ve İstanbul'u değil, ayrıca Sivas ve Edirne gibi bölgeleri de birbirine bağlayacağını söyledi.

Bursa’da Devam Eden Projeler
Bakan, Bursa'daki diğer projeler arasında 24 karayolu projesinin 20 milyar TL’lik bütçesiyle devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Şehir İçi Projeler Üzerine
Çalı yolu ve metro araçları hakkında da bilgi veren Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile olan işbirliklerinin önemini vurguladı.

Sözleşme ve Protokoller
Bakan, yazılı ve sözlü anlaşmalara sadık kaldıklarını, projelerin tamamlanması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacaklarını belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın