Bakan Tekin: Yüksek Kitap Ücretlerine Yaptırım Var

Milli Eğitim Bakanı Tekin, özel okullardaki yüksek kitap ücretlerine karşı asgari ücretin 10 katından başlayan yaptırımlar uyguladıklarını açıkladı. Ek kitap kullanımına izin verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullardaki yüksek kitap ücretleri ve diğer sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, özel okullarda uygulanan sıkıntılı fiyat politikalarına karşı yaptırımlar uyguladıklarını belirtti. İlk ihlalde asgari ücretin 10 katı, ikinci ihlalde 20 katı ve üçüncü ihlalde kapatma cezası verildiğini ifade etti. Ayrıca, özel okullarda sadece Talim Terbiye Kurulu’nun onayladığı ders kitaplarının kullanılacağını ve ek kitaba ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.

Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte mesleki ve teknik eğitim liselerinde ortaokul açacaklarını, nitelikli iş gücü yetiştirmek için sektörle iş birliği içinde önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Hedeflerinin, müzik, sanat, spor ve meslek liselerinde çocukların yeteneklerini erken yaşta keşfetmek ve buna uygun eğitim süreci planlamak olduğunu belirtti.

Öte yandan, özel okullarda çalışan öğretmenlerin yaşadığı sorunlarla ilgili de bilgi veren Tekin, son bir yılda asgari ücretin altında çalışan 920 özel öğretim kurumuna toplam 65 milyon lira idari ceza uygulandığını açıkladı. Tekin, özel öğretim kurumlarındaki denetimlerin Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapıldığını ve mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildiğinde gerekli disiplin ve idari yaptırımların uygulandığını belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın