Bakan Kacır, Samsun’da iş dünyasıyla bir arada

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Samsun'da Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iş dünyasıyla bir araya geldi.


SAMSUN TSO’YA ZİYARET
İş dünyasıyla bir araya gelme, açılış ve çeşitli incelemelerde bulunmak için Samsun'a gelen Bakan Mehmet Fatih Kacır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve yönetimi ziyaret ederek, iş insanlarıyla bir araya geldi.

İŞ ADAMLARIYLA BİR ARADA
'Sanayicilerle Buluşma' adı altında iş dünyasıyla bir araya gelerek konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke gündemi, ekonomisi ve Samsun yatırımlarıyla ilgili de iş insanlarıyla konuşma yaptı.

SAMSUN STO BAŞKANI MURZİOĞLU: YATIRIMA HAZIRIZ
Bakan Kacır'ın konuşma öncesi selamlama konuşması yapan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsu'un bir çok bölgesinde yatırıma hazır olduuklarını belirterek, "Samsun alternatifli üretim altyapısına sahip bir şehir. Şahsınız da tabiri caizse sahaya inerek organize sanayi bölgelerimizle ilgili birinci dereceden malumat sahibi oluyorsunuz. Bugün Çarşamba’da, Bafra’da, Havza’da, Kavak’da, Vezirköprü’de yatırıma hazırız. Samsun merkezde ise Merkez, Gıda ve büyük emek ve istekle ilan ettiğimiz Yeni OSB ile yeni yatırımlara hazırız" dedi.

SAMSUN'DAN 809 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Türkiye'nin bin büyük firması arasında Samsun'dan 14 firmanın olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Murzioğlu, sözlerine şöyle devam etti;
"Değerlendirmede ölçek olarak kabul edebileceğimiz Türkiye’nin en büyük 1000 sanayisi kuruluşu arasında 14 firmamız var. 2023 yılında üretim net satışlarının toplamı 51.7 milyar lira. Yapmış oldukları ihracat 865 milyon dolar. İlk bin ihracatçı arasında ise 9 firmamız var. Bu 9 firmamız 2023 yılında yaptıkları 809 milyon dolarlık bir ihracatla toplam ihracatımızın yüzde 64’ünü gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu

İSTİHDAM VE ÜRETİMDE SORUMLU HİSSEDİYORUZ
Samsun'da gerçekleşen istihdam ve üretimde TSO olarak kendilerini sorumlu hissettiklerini belirten başkan Murzioğlu, "Türkiye’nin ikinci yüzyılında yeni bir yol ayrımındayız. Artık mücadelemiz bütüncül bir bakış açısıyla kalkınmak adına. Şüphesiz reel sektör olarak kendimizi üretim ve istihdam bağlamında sorumlu hissediyoruz. Bu nedenle bugün yapmış olduğumuz bu toplantıyı oldukça kıymetli buluyoruz. Bu buluşmanın, sanayicinin önünü açacağına böylece ülke ekonomisine daha fazla katkı vermenin gururunu paylaşacağımıza inanıyorum. Biz yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok ihracat yapmayı ve daha çok istihdam sağlamayı hedefledik." diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor....

Haber: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın