Bakan Kacır, Samsun’da açıkladı: 360 OSB’de ve 45 endüstri bölgemizde….

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "360 OSB’de ve 45 endüstri bölgemizde yatırımların hızlanmış olacak ve böylece bu bölgeler Türkiye’nin üretim gücünün lokomotifi olacak. Samsun’un cazibe bölgesi hüviyetini daha da güçlü sürdürebilmesi için ihracat hedefini 3-4 milyar dolara çıkarmak için daha güçlü çalışacağız” dedi.

Çeşitli ziyaretler ve incelemeler için Samsun'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı açıklamasında önemli detaylar hakkında bilgi verdi.

BAKAN KACIR: OSB YATIRIMLARININ HIZLANMASINA ÖNCÜ OLACAĞIZ
Samsun TSO öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kacır şunları söyledi:
"Herkesin bildiği üzere OSB yönetmeliğinde değişikler yaptık. Reform niteliğindeki bu değişiklikleri kamuoyu ile paylaştık. Hedefimiz sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandırmaktır. OSB’lerin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Böylece OSB’lerin altyapı ve diğer işlemleri daha hızlı yapılacak. Tüm OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş sanayi envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda erişilmesini sağladık. Böylece tüm OSB’lerde yatırımların hızlanmasına öncü olacağız" dedi

KACIR: LOKOMOTİFİ OLACAK
Bölgelerin üretim gücünün lokomotifi olacağını söyleyen Bakan Kacır, "OSB’lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasınınım önünü de yönetmelikle açtık. Tahsis edilen yerlerde yatırımların gerçekleştirilmesi için tanımlanan sürelere uyulması yönünde gerekli tedbirleri almış olduk. Önümüzdeki günlerde 360 OSB’de ve 45 endüstri bölgemizde yatırımların hızlanmış olacak ve böylece bu bölgeler Türkiye’nin üretim gücünün lokomotifi olacak" diye konuştu.

SAMSUN İHRACATINDA HEDEF
Samsun ihracatının 3-4 milyar dolara çıkarmak için çalışacaklarının altını çizen bakan Kacır, şunları söyledi:
"Samsun için önümüzdeki günlerde özellikle otomotiv sanayi, makine sanayi, savunma sanayi gibi yüksek katma değerli alanlarda ve yine Samsun’un dünya çapında öncü olduğu tıbbi cihaz üretim gibi alanlarda hem uluslararası hem Türkiye’den yatırımların daha çok hayat bulması için, Samsun’un cazibe bölgesi hüviyetini daha da güçlü sürdürebilmesi için ihracat hedefini 3-4 milyar dolara çıkarmak için daha güçlü çalışacağız." şeklinde konuştu

BAKAN KACIR TSO'DA KONUŞTU: OSB'LERDE BOŞ YER KALMAYACAK
Konuşmasının ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Samsunlu yatırımcılarla bir araya gelen Bakan Kacır, Samsun'un yol haritaları da önemli bir yeri olduğunu açıkladı. Bundan böyle OSB’lerde boş ve atıl yer kalmamasına dikkat edeceklerini belirten Bakan Kacır, yatırımcıların verilen süre de yatırımlarını bitirmelerini yakından takip edeceklerini belirterek şöyle konuştu:
"OSB alanlarında işçi lojmanları oluşturacağız. Ayrıca OSB'lerde toplam alanın yüzde 15'i kadar alanı stratejik yatırımlar için rezerv alanı olarak tutacağız. Ayrıca Samsun'da otomotiv, makina, savunma, tıbbi cihaz üretimi gibi alanlarda yatırımların hızlı hayat bulması için gayret göstereceğiz. OSB'lerde tahsislerin hızlı bir biçimde gerçekleşmesi için bundan sonraki dönemde daha hızlı ve dikkatli olacağız. Ayrıca sanayi alanları mastır planı üzerinde çalışıyoruz. Tüm bölgeleri ve illeri kapsayan çalışma çok kısa zamanda bunu da kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Haber: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın