Bakan Kacır: "İsrail'in Saldırısı Milli Teknoloji Hamlesinin Önemini Gösterdi"

Bakan Kacır, İsrail'in Lübnan'daki saldırısının milli teknoloji hamlesinin önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı ve Mardin’de yapılan sanayi yatırımlarını anlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İsrail’in Lübnan’daki saldırısına ve Türkiye’nin sanayi ve teknoloji hamlesine yönelik açıklamalarda bulundu. Kacır, İsrail’in Lübnan’da binlerce cihaza yerleştirdiği patlayıcıları eş zamanlı olarak patlattığını belirterek, bu olayın milli teknoloji hamlesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Bakan Kacır, Mardin’de çeşitli programlara katılarak Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimlerini anlattı. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında büyük adımlar attığını söyleyen Kacır, Türkiye’nin beyaz eşya, ticari araç, güneş paneli, çimento ve demir çelik üretiminde Avrupa'da lider konumda olduğunu, savunma sanayisinde ise insansız hava araçlarıyla dünya birinciliğine ulaştığını belirtti.

Mardin’de yapılan yatırımlara da değinen Bakan Kacır, organize sanayi bölgelerinin genişletildiğini ve burada istihdam edilen kişilerin sayısının artırıldığını kaydetti. Ayrıca, Ar-Ge alanındaki büyümeye vurgu yaparak Türkiye’nin teknoloji üretme kapasitesinin sürekli arttığını ve savunma sanayisindeki başarının bu çalışmalarla mümkün olduğunu ifade etti.

Kacır, Türkiye'nin dört bir yanında gençleri teknoloji ile buluşturduklarını, Mardin'de de Deneyap Teknoloji Atölyesi kurduklarını ve gençlerin teknoloji geliştirme yolculuğuna dahil olduğunu belirtti. Mardin’e yönelik yapılan yatırımlardan bahseden Kacır, OSB'lerde 9 binden fazla kişiye istihdam sağlanacağını ve birçok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın