Bakan Işıkhan'dan 2025 yılı Asgari Ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan herkesin merakla beklediği 2025 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TEK BAŞIMIZA KARAR VERDİĞİMİZ BİR KONU DEĞİL'

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, “Elbette asgari ücret çalışanlarımızın refah düzeyini belirleyen minimum ücreti ifade etmekte. Ancak asgari ücrette sizin de bildiğiniz gibi hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz bir konu değil." dedi.

'HÜKÜMET OLARAK SÜRECİ ADİL VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORUZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasının devamında, "Şimdi aralık ayının başında inşallah işçi, işveren temsilcileriyle birlikte bir süreci başlatacağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz işçi temsilcilerinden, işveren temsilcilerinden, hükümet temsilcilerinden oluşan bu komisyon bir araya gelecek. Bir araya geldiği zaman da bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu özellikle ülkemizin ekonomik koşullarını, makro düzeyde uygulanan politikaları, enflasyon oranlarını ve kapsamlı bir şekilde iş gücünün taleplerini, ihtiyaçlarını karşılayacak oranın ne olacağı konusunda hep birlikte istişarede bulunarak bizim gündemimize getiriyorlar. Biz de hükümet olarak süreci adil, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. "diye konuştu.

'MAKSİMUM FAYDAYI ELDE EDECEK NOKTADA TESPİT HEDEFLİYORUZ'

Bakan Işıkhan, "Bakanlık olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın