Bahçeli’den HÜDA PAR’a Sert Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDA PAR Genel Başkanı’nın Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, Anayasa'nın bu maddelerine yönelik şaşı bakanların yok hükmünde olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDA PAR Genel Başkanı'nın Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, HÜDA PAR Genel Başkanı'nın anayasa üzerindeki sözlerinin tartışmalara yol açtığını belirtti. Bahçeli, "4. maddeye şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir" dedi.

Bahçeli'den Özgür Özel'e Tepki

Bahçeli, CHP'li Özgür Özel’in erken seçim çağrısını ise "akıl tutulması ve hayal tutsaklığı" olarak nitelendirerek, "Bu kişinin vaadi bir litrelik rakının 140 liraya inmesinden başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Anayasa Konusundaki Görüşler

Bahçeli, anayasa konusundaki görüşlerini de açıkladı:

  • "Türkiye'nin muhalefet sorunu hapis ura dönmüştür."
  • "Özgür Özel’in bize sormak yerine, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmaların neden gündemde tutulduğunu açıklaması en makul seçenektir."
  • "Milliyetçi Hareket Partisi, anayasanın ilk dört maddesine ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine sadık kalarak zamanın ihtiyaçlarına yanıt verebilen bir anayasa yapılmasını desteklemektedir."
  • "Yeni anayasa hazırlığı süratle tamamlanmalı ve sonuçta milletimiz ve ülkemiz bu tartışmayı çözmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, bu tarihi görevi yerine getirmeye hazır ve kararlıdır."

Bahçeli, MHP'nin sivil, demokratik ve insan haklarına dayalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumlu bir anayasa hazırlığı için müspet ve yapıcı tutumunu koruyacağını vurguladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın