Atakum’da Ruhsatsız Depo Yerle Bir Edildi

Samsun’un Atakum ilçesinde, Yenimahalle’deki otopark alanına cephe olarak inşa edilen ruhsatsız depo yıkıldı.

Atakum Belediyesi, imar kirliliğine neden olan kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini sürdürüyor. Daha önce Körfez Mahallesi’nde bir inşaatın ruhsatsız olması sebebiyle yıkım gerçekleştiren ekipler, bu kez Yenimahalle Mahallesi 3120. Sokak’ta bulunan ve imar planına aykırı olarak yapılan bir eklenti yapıyı hedef aldı.

İmara Aykırı Yapılar Yıkılıyor
Ekipler, bir binanın bodrum katında, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine ve onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılan bu ek yapıyı, otopark alanını kapatacak şekilde inşa edildiği tespit ettikten sonra harekete geçti. İmara aykırılığın giderilmesi için verilen yasal sürenin dolmasına ve para cezasına rağmen, ihlaller devam etti. Bunun üzerine Belediye Encümeni tarafından alınan kararla, kaçak yapı yıkıldı.

Atakum Belediye Başkanı’ndan Açıklama
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, kentte sağlıklı kentleşmeye engel olan kaçak yapılaşmayla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Başkan Türkel, "Atakum’da imar mevzuatına aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Kentimizi daha yüksek yaşam standartlarına taşımak için belediyemizin tüm imkanlarını kullanacağız," dedi.

Atakum Belediyesi, imar kirliliğine karşı mücadelesini yoğun bir şekilde sürdürüyor ve kentte sağlıklı bir çevre oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın