Atakum’da Kadınlardan Yeni Alan ve Pazar Talebi

Samsun’un Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin (AKSEM) düzenlediği kurslar, kent genelinde büyük ilgi görüyor. Kurslardan faydalanan kadınlar, ek çalışma alanları ve ürünlerini satışa sunabilecekleri yerler talep ediyor.

Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, feretiko, görsel sanatlar, dikiş, hediyelik eşya tasarım gibi çeşitli alanlarda kurslar düzenliyor. Atakum Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle verilen kurslar, katılımcılara yeteneklerini geliştirme ve üretime katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeref Aydın ve ekibi, AKSEM Atatepe Şubesi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. Kadınlar, merkezin sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını ve Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e teşekkür ettiklerini belirttiler.

Yeni Eğitim Alanları ve Satış Noktaları İhtiyacı

Kadınlar, yoğun talepten dolayı yeni eğitim alanları ve ürünlerinin satışa sunulabileceği pazar yerleri talep ediyor. Kursların el becerilerini geliştirme ve üretime katılma fırsatı sunduğunu vurgulayan kursiyerler, çeşitli taleplerini dile getirdi. Atatepe Şubesi kursiyerlerinden Nurcan İncedayı, “Kurslardan çok memnunuz. Şu an sepet örücülüğü ve dikiş kursu var. Kursta kişi sayısı çok fazla. Prefabrik ev, karavan, küçük kulübe gibi yeni çalışma alanları istiyoruz. Kurslardan çok memnunuz. Sepet örücülüğü yapıyorum ve kursa ilk defa başladım. ‘Ben yapamam’ diye geldim ama hocamızın desteğiyle çok güzel şeyler yapıyoruz. Teşekkür ediyoruz” dedi. Necibe Hanım ise, “Çok sağ olsunlar, Allah razı olsun. Gerçekten hünerlerimizi bilmiyorduk, hocamızın sayesinde hepsi ortaya çıktı. Bu çalışmanın ilerletilmesini ve genişletilmesini istiyoruz. Çalışmayan kadınlarız, belki bize iş imkanı olur” şeklinde konuştu.

Kurs Öğretmenlerinden Açıklamalar

Sepet örücülüğü kursu öğretmeni Sahibe Sarıbulut, “İnsanların, kadınların kendilerini keşfetmeleri için kurslarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz, birbirinden yetenekli ve değerli. Ev ekonomisine katkıda bulunmak ve kendi becerilerini ortaya çıkarmak isteyenleri kurslarımıza bekliyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da son derece güzel bir ortam var” dedi. Dikiş öğretmeni Hatice Koç ise, “Günlük çalışmalarımızda sıfır dikimden başlıyoruz. Kişiye özel kalıplarımıza ve tasarımlarımıza günlük kıyafetler, abiyeler, spor, sweatshirt, ceket, dış kıyafet gibi her türlü kıyafet dahil olmak üzere üretim yapıyoruz. Önce öğretiyoruz. Sonra üretim yapıyoruz. Eğitimlerimiz oldukça yoğun geçiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın