Asgari ücret için masada iki rakam var

Milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücretin 2025 yılı için ne kadar olacağı merak ediliyor. Kulislerde, hükümetin 2025 yılı için asgari ücreti 24 bin 500 TL ile 25 bin TL arasında bir rakam olarak belirlemeyi düşündüğü konuşuluyor. Nihai kararın ise işçi temsilcileriyle yapılacak görüşmelerden sonra alınacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ara zam alamayan çalışanlar, Ocak 2025’teki asgari ücret artışının ne olacağını bekliyor. Asgari ücretlilerin yanı sıra özel sektörde çalışan milyonlarca kişi de bu zammı merak ediyor. Enflasyon, hayat pahalılığı, kira ve gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle maaşların eridiği belirtiliyor ve okul masrafları gibi ek maliyetler çalışanları düşündürüyor.

Hükümetin Çalışmaları Devam Ediyor

Ocak 2024’te açıklanan 17 bin 2 TL’lik asgari ücretten bu yana, artan yaşam maliyetleriyle birlikte maaşların alım gücü azaldı. Bu nedenle, Ocak 2025’te yapılacak asgari ücret zammı için umutlar arttı. Uzmanlar, asgari ücret için hükümetin masasında iki rakam olduğunu ve nihai kararın ilerleyen aylarda netleşeceğini ifade ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın