Sıcak Gelişme: Anne babaya tutuklama talebi 

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi. Anne ve baba dahil dokuz kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Narin'in anne ve babası ile dört amcası da bulunuyor.

Şüphelilerin Kimlikleri ve Tutuklama Talepleri

Gözaltına alınan 22 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler arasında Narin'in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), iki ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu M.K. (23) yer alıyor.

Soruşturma kapsamında, Narin'in anne ve babası ile bir amcasının da aralarında bulunduğu dokuz kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu kişilerin suçlamaları reddettiği belirtildi.

Salim Güran ve Diğer Gelişmeler

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin'in amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Ayrıca, gözaltına alınanlardan mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cinayete ilişkin yaptığı açıklamada, bulguların katillerin kim ya da kimler olabileceğine dair önemli veriler içerdiğini belirtti. Tunç, "Narin cinayetinde elde edilen bulgular ve deliller adli tıp tarafından değerlendiriliyor. Çocuklarımızın korunması konusunda kanunlar getirdik ve bu davanın da adil bir şekilde sonuçlanmasını sağlayacağız" dedi.

Narin'in Cesedinin Bulunduğu Yer ve Soruşturma

Narin Güran'ın cesedi, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi kenarında, üzeri taşlarla kapatılmış şekilde bulunmuştu. Vali Murat Zorluoğlu, çocuğun öldürüldükten sonra bir çuvala konularak derenin kenarına yerleştirildiğini ve üzerinin doğal bir görünüm verilerek kapatıldığını açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi, cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıkarmıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın