ANKA III 12. sortisinde hedefi 12’den vurdu

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA III, 12. sortisinde hedefini vurdu. İlk uçuşunu 28 Aralık 2023'te gerçekleştiren insansız hava aracı, mühimmat montajının ardından başarılı bir atış testi yaptı. ANKA III, 40 bin feet irtifada görev yapabilme kapasitesine sahip.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA III, 12. sortisinde bir başarıya daha imza attı. İlk uçuşunu 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştiren ANKA III, test sürecine hız kesmeden devam ediyor.

Delta Kanat Yapısı ve Silah Kabiliyeti

ANKA III, delta kanat yapısıyla askeri amaçlı kullanıma uygun olarak geliştirilmiştir. Mühimmat montaj faaliyetleri başlatılarak, silah taşıma kabiliyeti artırılmıştır. ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 güdüm kiti, kanat altına entegre edilmiştir.

Mühimmatlı Uçuş Testi

ASELSAN tarafından üretilen Aselflir 500 elektro optik kamerayla donatılan ANKA III, mühimmatlı taksi ve uçuş testlerinin ardından, atış faaliyeti için hazır hale gelmiştir.

Başarılı Atış Testi

Mürted Hava Üssü’nden saat 08.30’da havalanan ANKA III, Acıkır Atış Sahası’na ulaştı ve hedefini başarıyla vurdu.

Teknik Özellikler

Turbofan motora sahip olan ANKA III’nin kalkış ağırlığı yaklaşık yedi tondur. Test faaliyetleri tamamlandığında, 40 bin feet irtifada görev yapabilen ve 0.7 mach hıza ulaşabilen bir insansız hava aracı olacaktır.

Çok Yönlü Kullanım

ANKA III, keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra, taarruz için de kullanılabilecek. Mühimmatlı konfigürasyonda, gövde içerisindeki iki istasyonda toplam 650 kilogram, kanat iç istasyonlarında 650 kilogram, dış istasyonlarda ise her birinde 100 kilogram mühimmat taşıma kapasitesine sahiptir.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın