Altında Yeni Rekor

ECB faiz kararı ve ABD ÜFE verilerinin ardından altın fiyatları rekor seviyeye yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ve ABD Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) açıklanmasının ardından altın fiyatları yükselişe geçerek rekor seviyeye ulaştı.

Ons altın, saat 15.30 itibarıyla 2 bin 522 dolardan işlem görürken, ECB’nin faiz kararı ve ABD ÜFE verilerinin ardından yeni rekor olan 2 bin 542 dolara çıktı. Gram altın ise dolar/TL kuruna bağlı olarak 2 bin 770 TL seviyesine yükseldi.

Altın fiyatlarındaki bu artışın arkasında ABD’den gelen enflasyon verileri yer aldı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine yönelik beklentiler üzerinde etkili olan bu veriler, piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyordu.

ABD ÜFE Verileri Beklentileri Aştı

ABD’de ÜFE, ağustosta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde artarken, yıllık bazda yüzde 1,7 ile öngörüler doğrultusunda yükseldi. Çekirdek ÜFE ise aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 2,4 arttı.

ABD’de dün açıklanan tüketici enflasyonu verilerine göre ise ağustos ayında tüketici enflasyonu aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,5 ile beklentilere paralel bir artış kaydetti. Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE de aylık yüzde 0,3 ile beklentilerin üzerinde yükseldi, yıllık bazda ise yüzde 3,2 artış gösterdi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın