Altın Zirveyi Koruyor

Fed yetkililerinin faiz indirimine dair yaptıkları açıklamalar, altın fiyatlarında tarihi bir yükselişe neden oldu. Spot altın, ons başına 2.635 dolara ulaşarak rekor kırarken, gram altın da Dolar/TL kuru ile hesaplandığında 2.894 TL seviyesine yükseldi ve tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.

Altın, özellikle Fed yetkililerinin faiz indirimlerine yönelik sinyallerini değerlendirmeye alırken bu rekor seviyelere çıktı. BloombergHT'nin haberine göre, spot altın haftanın ikinci işlem gününde 2.635 dolardan işlem görürken, gram altın da Dolar/TL ile yapılan hesaplamalara göre 2.894 TL’ye kadar yükseldi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşmasıyla birlikte odak noktasının işgücü piyasasına kaydırılması gerektiğini belirterek, bunun da önümüzdeki yıl daha fazla faiz indirimi anlamına geleceğini ifade etti. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise işgücü piyasasının zayıflığına dikkat çekerken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic daha temkinli bir yaklaşım sergiledi.

Piyasalarda, yıl sonuna kadar üç çeyrek puanlık ek faiz indirimleri beklenirken, Güney Lübnan'a yönelik büyük bir İsrail saldırısı ve Orta Doğu'daki artan tehlikelerin altın fiyatlarını desteklemesi öngörülüyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın