Altın Fiyatları Rekorla Haftaya Başladı

Fed'in faiz indirimi sonrası altın rekor kırdı: Gram altın 2.887 lira, ons altın 2.631 dolara yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 4,5 yıl sonra yaptığı faiz indirimi sonrası, altın fiyatları yeni haftaya tarihi zirvelerle başladı. Altının gram fiyatı 2.887 liraya, ons altın ise 2.631 dolara yükseldi.

Fed 4,5 Yıl Sonra İlk Kez Faiz İndirdi

Geçtiğimiz hafta Fed, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Bu adım, 4,5 yıl sonra gelen ilk faiz indirimi olarak dikkat çekti. Faiz indirimi sonrası altın fiyatlarında sert hareketlenmeler yaşandı.

Altın Fiyatlarında Rekorlar Yenilendi

Hafta başında gram ve ons altın tarihi zirvelerini yeniledi. Altının gram fiyatı 2.887 liraya ulaşırken, ons altın 2.631 dolarla yeni bir rekor kırdı.

Güncel Altın Fiyatları

Piyasaların açıldığı saatlerde, altının gramı 2.880 lira, ons altın ise 2.616 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.807 lira, cumhuriyet altını ise 19.784 liradan alıcı buluyor.

Piyasalar ABD Verilerine Odaklandı

Yatırımcılar, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları göstergesi ve işsizlik başvuruları gibi ekonomik verileri yakından takip ediyor. Bu veriler, faiz oranlarının gelecekteki seyrine dair ipuçları verecek.

Fed’den Yeni Faiz İndirimi Gelebilir mi?

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, ekonominin beklenen doğrultuda seyretmesi halinde Kasım ve Aralık aylarında yapılacak toplantılarda çeyrek puanlık faiz indirimlerinin gündeme gelebileceğini belirtti. Waller, iş piyasasının zayıflaması durumunda ise yarım puanlık bir indirim daha gelebileceğini vurguladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın