Adnan Oktar Davasında 5 Hakim ve Savcı Yargılanacak

Adnan Oktar örgütü ile ilişkileri nedeniyle yargılanacak olan 5 hakim ve savcı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla ilk kez yargı önüne çıkacak. Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi eski üyeleri Ahmet Mahnaoğlu, Derya Bayburtluoğlu, Reyhan Yaman ve dairenin eski savcısı Ali Parlar sanık olarak belirlenmiş durumda.

Sanıklara Suçlama ve Yargı Süreci

Sanıklara, savcı ve hâkimlik görevlerini Adnan Oktar örgütünün çıkarları için kullanma suçlaması yöneltiliyor. Oktar örgütünün cezasının Yargıtay’da kesinleşmesinin ardından, örgütün yargıdaki ayaklarına karşı ilk dava açıldı.

Müfettiş Raporları ve Yargıdaki İlişkiler

Barış Terkoğlu’nun köşe yazısında yer alan bilgilere göre, HSK müfettişleri tarafından hazırlanan 680 sayfalık raporda, sanıkların Oktarcılarla organik ilişkileri, mal varlıkları, telefon kayıtları ve soruşturmalar incelendi. Eski başsavcı Hadi Salihoğlu’nun, Oktar aleyhindeki dosyaları kapattığı ve örgüt lehine karar sürecinde telefon trafiği yürüttüğü tespit edildi.

Yargıtay’da Yargılama ve Delil İncelemeleri

Mübaşir tanık G.Ü., mahkeme kararlarının önceden yazılıp getirildiğini belirtti. Mahkemenin bazı kararlarının delil incelemesi yapılmadan, duruşma açılmadan verildiği ve sanık lehine kararlar alındığı ortaya çıktı.

Oktar’a Verilen Cezalar ve Yargı Süreci

Adnan Oktar, suç örgütü kurma, cinsel istismar, cinsel saldırı, eğitim hakkının engellenmesi ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan toplamda 8,463 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Oktar’ın örgütüne destek veren yargı mensuplarının yargı sürecine dair adımları atmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın